Vincent Van Gogh  Rondleiding

Deze tour is een diepgaande reis langs het leven en de kunstwerken van Vincent van Gogh. Er is geen kunstenaar ter wereld die ons zo een groot inzicht in zijn werk en geest heeft gegeven als Vincent van Gogh. Hij maakte 900 schilderijen,  1200 tekeningen en schreef ongeveer 653 brieven aan zijn geliefde broer Theo. Die laatste geven een uniek inzicht in de ontwikkeling van de rusteloze, fascinerend en lerende geest van Vincent van Gogh.

In een prikkelende en inspirerende tour  van 1,5 uur neem ik je langs zijn bruine donkere werk in Drenthe & Noord Brabant. Naar de lichte en kleurrijke schilderijen van Parijs en zijn mooiste werken die hij maakte in Arles. Langs de amandelbloesems van de inrichting in Saint Remy tot en met de indrukwekkende korenvelden uit Auvers sur Oise waar hij stierf. Ik vertel je alle achtergrondverhalen over Vincent en zijn werk.

Ik vertel je aan het einde ook wat er met de 900 schilderijen na zijn dood gebeurde. Hoe kwam het museum tot stand en waarom werden zijn schilderijen wereldberoemd? Na deze rondleiding heb je een andere blik op zijn werk dan voorheen en begrijp je waarom hij zo beroemd is geworden.