Rondleidingen voor bedrijven

Ik maak altijd een koppeling tussen de kunst in het Rijksmuseum en de branche waar u in werkt. Met een management team van Arkema (Franse chemiereus) koppelde ik hun brainstorm thema – ‘implementing change‘ – aan de kunst van het Rijksmuseum. Ze waren zeer verbaasd om te zien hoe vernieuwend de kunst van toen was. Maar veel belangrijker: de overeenkomsten tussen de kunst van toen en hun situatie nu. Een team IC-verpleegkundigen van het LUMC kreeg de erbarmelijke hygiĆ«ne & leefomstandigheden van de Gouden Eeuw uitgelegd. Met de Europese financiĆ«le managers van Nike maakte ik de connectie tussen hun vak en de zeer bijzondere economische & artistieke omstandigheden in de 17e eeuw. Veel dingen van nu – o.a. short gaan / lage rente / aandelen / nieuwe technieken – waren toen ook al aan de gang. Dertien beauty journalisten wilden alles weten over de stijl ontwikkeling van de kleding en waar deze vandaan kwam.

Kortom, kunst en het bedrijfsleven past prima bij elkaar. Het is leerzaam & leuk. Zeker als bedrijfsuitje maar ook na een dag brainstormen met je bedrijf. Samen naar kunst kijken is de beste manier van teambuilding. Het versterkt de onderlinge band. Je ziet samen net andere details die niet eerder opvielen. Je wordt hierdoor meer alert, gaat scherper denken en betere beslissingen nemen.

Je kan deze tour met van alles combineren: een ontbijt, een lunch, een borrel, een diner of een boottocht door de grachten van Amsterdam. Bel of mail voor een prijsopgave: rolf@artwatch.nl / 06-26 17 89 77.